woensdag 30 mei 2012

Sleutel- en telefoonhangers

Iedere Japanner heeft ze: jong, oud, groot, klein. Ze hangen aan tassen, sleutels, telefoon of portemonnees en vaak kunt je het ook horen, want meestal hangt er ook een belletje aan. Schoolmeisjes maken er hele verzamelingen mee, hangend aan hun tas, om jezelf toch nog een beetje te kunnen onderscheiden in de massa van schooluniformen.


Dus Japan verlaten zonder ook maar één keer gezwicht te zijn voor een sleutel- en/of telefoonhanger kan écht niet! Geen optie.


Hieronder de juweeltjes die ik gevonden heb:


Een teckel van leer. Er waren heel veel beestjes, maar aangezien ik altijd al een teckel wilde hebben moest deze het worden. Dit is toch wel makkelijker zo, als je in een appartement woont, en je jezelf ook eigenlijk niet met poepzakjes ziet lopen, in de regen, in de winter, in de kou...


Een klein beertje van vintage kimonostof. Do I need to say more?

Een grappige kersjes-telefoonhanger van de 100 Yen-shop, de onderkant zijn twee belletjes aan elkaar (is dus ook dubbel zoveel herrie), en als extra hangt er nog een klein belletje los boven. Voor het geval je de onderste bel nog niet gehoord had ofzo? Maar wat lachen die kersjes lief, zeg!

Tot de volgende blog,
Laura

2 opmerkingen:

  1. Wat zijn ze leuk!!! En die kersjes... ben helemaal verliefd op die van mij, maar heb ze toch weer van de tas afgehaald! (ze rinkelde echt iets te luid ;)
    Gr. Linda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoe kan ik aan dat grappige teckeltje komen?

    BeantwoordenVerwijderen