dinsdag 13 december 2011

Amandel-crèmes

Recept-tip voor een toetje tijdens de feestdagen:





Amandel-crèmes, 8 pers.

50 gr. amandelschaafsel
500 ml. slagroom
250 ml. crème fraîche
4 eieren
100 gr. witte basterdsuiker
2 pakjes griesmeelpudding amandel (à 90 gr.)
500 gr. frambozen
8 ramequins, 9 cm. doorsnede

Verwarm de oven voor op 160 gr. C. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Klop met een garde de slagroom, crème fraîche, eieren, suiker en het griesmeel door elkaar.
Verdeel de helft van het amandelschaafsel en alle frambozen over de schaaltjes. Schenk het beslag erover en bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Bak de amandelcrèmes in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin. Serveer lauw of koud.

Vorige week het recept getest voor de kerst en laat ik het zo zeggen: koud serveren ging niet meer... Hmmm!!!!

Tot de volgende blog,
Laura

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen