zaterdag 10 september 2011

Open monumentendag

Vandaag was het open monumentendag. Op de lijst stond ook Kasteel Keukenhof in Lisse. Nu is het alweer bijna 3 jaar geleden dat we daar voor het laatst geweest waren, 10 oktober 2008 om precies te zijn... om daar te trouwen :)


Een beetje gezellig rondlopen en samen herinneringen ophalen aan 'onze dag' was er helaas niet bij. We mochten om half 1 naar binnen voor een rondleiding met gids, en dan bedoel ik ook écht precies om half 1. Onze groep bestond uit 4 personen, de overige acht mensen waren toch écht twee minuten te laat en moesten wachten op de volgende rondleiding, een half uur later. 


Dat betekende dus dat wij in het kasteel een héél half uur vastzaten met een betweterige kenau die ieder gortdroog detail uit de geschiedenis van het kasteel wist op te lepelen, samen met twee mensen die ook echt heel graag wilden weten uit welk jaar ieder afzonderlijk meubelstuk, steentje en stukje behang afkomstig was... zucht!


Daarna was er gelukkig nog tijd om de koeienstallen te verkennen die ook op het terrein liggen. Daar kon ik wat meer op mijn gemak de hipstamatic app op de Iphone van manlief uitproberen:


In het kasteel durfde ik niet te fotograferen, maar deze koeien leken geen enkel bezwaar te hebben. Een aardige boer gaf uitleg bij de werking van de volautomatische melkmachine, dat was erg interessant om te zien. Door die grappige snuiten konden we een uurtje later toch weer vrolijk terug op onze fietsen stappen.


Dus al met al een erg geslaagde zaterdag :)
Fijn weekend!


Laura

2 opmerkingen:

 1. Dat is dan wel een tegenvaller! Gelukkig hebben die koeien het vervelende gevoel helemaal 'weggelikt' ;-)

  Groetjes, Charlotte

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En wij hebben het kasteel lekker ook gezien.
  Toen was het een geweldige dag.
  Waar blijft de tijd !!!

  BeantwoordenVerwijderen