donderdag 19 mei 2011

Italiaans voor beginners

Het is even stil geweest op mijn blog... we waren namelijk een weekje op Sicilië, lekker van de zon aan het genieten! Hieronder een aantal van de mooiste vakantiefoto's:

Hotel Donna Carmela, in Carruba di Riposto, (via www.elizawashere.nl) een echte aanrader!
Wanneer je koffer naar je kamer gebracht wordt, door een meneer in uniform, zeg je netjes: "Grazie".

Wanneer je 's morgens iemand tegenkomt, op weg naar het restaurant, zeg je: "Buon giorno!" Op de vraag of je buiten, op het terras in de zon, wilt ontbijten zeg je: "Si, grazie".

Als een ober je bij het zwembad komt vragen of je wat wil drinken zeg je: "Due Cola Light, per favore."

De schattige straatjes van het toeristische stadje Taormina, waar de huizen en balkonnetjes met 'fiori' (bloemen) versierd zijn:

Als je zo druk om je heen aan het kijken bent dat je per ongeluk tegen iemand opbotst zeg je: "Scusi!"


Het geweldige uitzicht vanaf het Griekse theater, op een berghelling in Taormina.
Met de Etna vulkaan op de achtergrond.

Halverwege de rit naar de top van de Etna konden we deze mooie foto maken.

Sneeuw op de hellingen van de Etna. De randen van de kraters hebben we helaas niet gehaald... We zijn tot 56 euro omhoog gegaan, wat ik persoonlijk nog steeds een achterlijke hoop met geld vind voor een ritje met de 'funivia' (kabelbaan)... Stelletje oplichters!

Van de ijsklompen op de Etna naar ijs op een brioche broodje, want ja, zó doen ze dat in Italië! En ik wilde natuurlijk wel goed inburgeren. Dit was trouwens 1 bol Bounty-ijs en 1 bol kaneelijs, gewoon ter info. En het was héél lekker!

Niet alle foto's zijn door mij gemaakt. Deze van manlief vond ik zo mooi dat ik hem even leende voor mijn blog.

Door water uitgesleten rotsformaties in Gole Alcantara. Gelukkig stond het water te hoog om met een soort van lieslaarzen-pak de canyon in te kunnen lopen. Ik zei wel heel stoer dat ik dat best wilde doen, maar achteraf...

Op zoek naar een leuk restaurant, (dat niet door de maffia lijkt te worden gerund... zoals de avond ervoor) kwamen we terecht in de haven van Acireale. Zoek je een plaats om je auto te parkeren? Kijk dan uit naar bordjes met: 'parcheggio'.

Na het diner vraag je om de rekening: "Il conto, per favore". En wil je daarna weer veilig naar huis, doe dan net als ons en ga op zoek naar een ánder restaurant, dat niet in de haven van Acireale gelegen is... Langs de 'autostrada' (snelweg) zitten ook prima restaurants.

Poseren bij de ingang van 'Het oor van Dionysos', in Siracusa. De geweldige akoestiek van deze grot werd eventjes vakkundig getest door een schooljuf en haar groep 'bambini'.


Op vele plaatsen stonden bomen met 'limone' (citroenen) en 'arancia' (sinaasappels).

Na dagenlang in temperaturen rond de 30 graden te hebben doorgebracht zijn we blijkbaar een beetje doorgedraaid... Op de laatste dag was het maar een koude 21 graden, dus zijn we op zoek gegaan naar een grote 'supermercato'. Daar hebben we ons flink uitgeleefd op de speelgoed afdeling.

Misschien een tip voor de AH en C1000 in Leiden? Het maakt het boodschappen doen in elk geval een stuk leuker...

Bij het verlaten van je mooie hotel, de aardige mensen, en dit prachtige land, zeg je: "Arrivederci"!
Hopelijk tot een volgende keer.

Tot blogs, Laura

Geen opmerkingen:

Een reactie posten