zaterdag 15 januari 2011

High tea

Pfffff... na 4,5 uur hard werken: boodschappen doen, roeren, kloppen, kneden, smeren, bakken, snijden, spatelen, etc, etc... was daar vanmiddag eindelijk onze beloning: high tea!!!

De gehele tafel, inclusief vrolijke papieren bordjes met bijpassende servetten (Hema) en een hele stapel thee-soorten met dank aan Sabrina's vorige werkgever. Links in de hoek staan de jam en clotted cream voor bij de scones en op de bordjes liggen alvast de puntjes peren-amaretti taart, want die pasten niet meer op de etagere. 

Onderste laag, van links naar rechts: scones met rozijnen, mini-quiches met champignons en spekjes en brownies met walnoot. Daar boven: komkommersandwiches met dilleboter en sandwiches met rucola, parmaham en parmezaanse kaassnippers. Daar boven volgen de: appel-kaneel muffins. En op de bovenste laag liggen overheerlijke koekjes met aardbeien- en abrikozenjam.

Close-up van de sandwiches met rucola en parmaham. Hmmm!!! (Tip: om de boel te laten 'plakken' hebben we het brood besmeerd met een klein beetje kruidenboter.)

En nog een fotootje van het menukaartje zoals beloofd. Op fotopapier geprint, uitgesneden en op zilverkarton vastgestikt met zilver lurexgaren. Het karton is net een paar millimeter groter aan alle kanten dan het geprintte kaartje. Op de gestikte naad is het een beetje omgevouwen zodat het rechtop blijft staan.

Bon appetit!
Laura

3 opmerkingen:

 1. Jammie jammie :) Dat ziet er smakelijk uit zeg! Een hele feestelijke tafel geworden hoor, was vast een gezellige middag daar.
  Hoop dat je eer van je werk hebt gehad en dat het ook nog lekker smaakte?

  Groetjes Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is vast wel lekker smikkelen geweest !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. HALLO DOCHTER
  HARTELIJK GEFELICITEERD !!!!
  Veel liefs.
  Pap en Mam Stolk

  BeantwoordenVerwijderen