zondag 10 oktober 2010

My cup of tea

Vandaag is het 10 oktober 2010. Voor ons een speciale dag: vandaag zijn we 6 jaar samen en alweer 2 jaar getrouwd! Om dit te vieren zijn we naar Den Haag geweest, voor een lekkere high tea, bij theesalon Lapsang.

De dag begon al fijn met een echtelijke ruzie over het tijdstip en de manier waarop ik een wake-up call uitvoerde... zucht... Toen het onweer, na het ontbijt, weer weggetrokken was, was het tijd om samen de gordijnrails terug op te hangen in de slaapkamer. Eén van de laatste klusjes op de benedenverdieping. Daarover wil ik niets anders kwijt dan dat het onweer nog even plaatselijk flink losbarstte... zucht... Maar toen ook die hobbel genomen was waren we klaar om aan de viering van ons jubileum te beginnen :D

Onder een strakblauwe lucht en een stralend zonnetje zijn we naar de plaats van bestemming vertrokken, samen, in ons autootje, met een gezellig muziekje op de radio, weer helemaal gelukkig, herinneringen ophalend aan 2 jaar geleden.

Aangekomen bij theesalon Lapsang kregen wij de volgende verse en zelfgemaakte lekkernijen voorgeschoteld:
Een gezellig klein tafeltje bij het raam, met een muziekje waarbij je je in de film Amélie waande en om het compleet te maken een etagere met al het lekkers. Je hoort onderaan te beginnen, met de hartige hapjes, daarna komen de zoetigheden.
De diverse thee-soorten wordt in bakjes geserveerd. Je pakt een zakje en vult dat met 2 theelepeltjes theeblaadjes naar keuze. Voor ieder glas maak je een nieuw zakje en kun je dus een nieuwe smaak kiezen.
De hartige hapjes bestonden uit quiche met kaas en courgette en belegde stokbroodjes: jonge kaas met tapenade, oude Haagse kaas met zongedroogde tomaat, ham met eiersalade en gerookte zalm met bieslook en komkommer.
De zoete hapjes: verse scones met room en jam, achter de room lagen nog twee stukjes boterkoek verstopt.
Op de bovenste laag van de etagere vonden we twee handgemaakte bonbons en chocolade-brownie taart, hmmmmm!!!!!

Ondanks een moeizame start was dit weer een superdag, dank je wel lieve schat! (en ook Linda en Johan, want we hebben jullie verjaardags-kadokaart gebruikt :)

x Laura

2 opmerkingen:

 1. Hee wat leuk (en lekker!!!) Van harte gefeliciteerd met jullie 2-jarig jubileum! Dat er nog maar veel jaren mogen volgen vol zonneschijn en hier en daar een onweersbuitje ;)
  Had al tegen Marcel gezegd dat de kaart nog in mn tas zit, oeps! Beter laat dan nooit he!
  X Lin

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo tortelduifjes,

  PROFICIAT !!!!Waar blijft de tijd hè.

  Nou die hapjes zien er heerlijk uit zeg
  het water loopt me in de mond.

  Zo af een toe een onweersbuitje is ook
  geweldig goed voor het land.

  Daarna komt de zon, en dan groeit en
  bloeit alles weer naar hartelust.

  Fijn dat jullie zo'n leuke, smakelijke
  en vooral ook zonnige dag hebben gehad.
  Liefs,
  pap en mam

  BeantwoordenVerwijderen